toturial 2 : cara tukar background

April 08, 2012

sabtu , 07 / 04 / 2012

Okey , hari ini ., wani boring sangat tak tahu nak buat apa ? Jadi wani ambik keputusan untuk buat satu toturial tentang cara tukar background . Nie first toturial dari wani :)) Wani buat sebab ada seorang kawan wani ( fatin ) minta tolong ajar kan . Sesiapa terjumpa toturial ini , nak ikut pun boley  keyh ??

ikut step dalam gambar ini , agar mudah untuk korang ikut .

  • templat --> customise

( klik untuk pembesaran )

  • kemudian , pergi dekat background . Remove imej yang tersedia ada didalam kotak tu , lepas tu , klik anak panah putih sebelah knan kotak itu .

( klik untuk pembesaran )



  • Lepas tu , korang akan nampak gambar yang sedemikian 
( klik untuk pembesaran )

hah , dekat situlah korang boleh pilih background mana yang korang suka . Korang boleh pilih di google atau tempat2 yang ada background . Nak senang , korang hanye download background itu .

Last sekali , apply to blog , yang ada dekat atas sekali dalam kotak oren tu . Done !! korang boley ceriakan blog korang dengan wajah yang baru :))



selamat mencuba . 

jadi atau tak jadi , rajin kan lah tangan untuk komen ;D



semua gambar dalam entry nie , wani ambik di google sahaja 




You Might Also Like

0 comments