toturial 4 : centerkan header

May 14, 2012

Isnin , 14 / 05 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم



Gambar tu saje je , nak letak . Ta ad kne mgne dengan tajuk pun , huhu , sekdar mengisi kekosongan :)

Tibe2 hari nie , rajin plak nak buat toturial . Ta bnyak pun , mgkin 1 , 2 je , hoho . Bagi blogger baru ( macm wani :)) ) , korang msti nak buat header then nak centerkan ? ta cntik kan , klau header ditepi , hehe . Okeyla , wani akan bghtu macm mana nak centerkan header kome tu . 

01 ) Dashboard > Design > Edit HTML
02 ) pastu tekan ctrl + F , dan cari code ini 
/* Content

03 ) dah jumpe ? korang copy code ini plak , dan pastekan di atas code yg korang cari tadi 
.Header img {margin-$startSide: auto;margin-$: auto;}

Okey ! siap , korang bley save and see header korang , center ke ta center ? klau ta , minta maaf sesangat ( jika edit HTML ada error ) . klau mnjadi , bagus la . huhuhu


You Might Also Like

0 comments