kenapa hati aku kosong ?

July 24, 2012

 Selasa , 24 / 07 / 2012
! Assalamualaikum !
&
~ Salam Sejahtera ~
بسم الله الرحمن الرحيم 



Wah !! bnyi macam menyeramkan bagi diri aku ? kenapa hah ! haha , aku pun tak tahulah nak habaQ cmne ? Sebb ak pun tengah konfius dengan hati aku . 

Aku tahu , aku masih belajar jadi aku TIDAK SEHARUSNYA ! mengambil tahu tentang ini , hal ini bleh fikir lepas abis belajar . Tapi aku jujur ! aku tak tenang belajar bila memikirkan hal ini , kenapa hal ini trjadi dalam hidup aku ? Adakah korang pernah mengalami ye ? 

Aku takut nak luahkan disini kerana orang akan ibaratkan ak " buka pekung didada sendiri " , dan bagi aku bukan disini tempat aku untuk luahkan , tapi pada Allah Maha Mendengar :) .

Di bulan puasa ini , baik aku ambik kesempatan untuk mengadu kedapaNya , manalah thu , insyaAllah termakbul ( alhamdulillah ) . Aku harap-2 cm uh la .

Sebab aku tak tahu nak buat apa lagi , aku tak nak kecewakan hati orang sebb aku takut ia akan berlaku kembali dekat diri aku , 
buat baik , di balas baik ,
buat jahat , di balas jahat .
bila aku buat sesuatu , itulah yang aku asyik fikir sejak menjak ini . Bukan sebelum nie ta fikir , fikir jugak tapi hal inilah yang paling aku titik berat kan . Adakah korang tahu apa masalah aku ? Jika tahu , gi sorok bwah meja makan , hihi .

Ada seorang kawan aku , menyatakan aku jual mahal . Bukan ke seorang perempuan tu harus jual mahal agar lelaki ajnabi tidak mengambil kesempatan ke atas dirinya ? Tu pendapat bagi diri aku bila orang kata " jual mahal " . 

Aku tak nak cerita panjang lebar masalah aku , cukuplah aku cite secra berlapis-2 , hihi . Nie first time aku cite masalah aku dalam blog but not full story , i'm embarrassed :D

Aku teringin jadi

adakah korang pun teringin ??
marilah kite berhijrah dari diri kite yg dulu ke arah yang lebih baik :))




You Might Also Like

7 comments

  1. dlm hati teringin nk jadi baik.. terima kasih sbb mengingatkan ;)

    ReplyDelete
  2. kalau jodoh tak kemana:)

    ReplyDelete
  3. xpe wanieyh....biar jual mahal...janji xtergadai...sbb kal0 skjp je da mle runtuhkn temb0k iman uh...syaitan akn mle amik peranan..even llki uh baik cmne p0n..kal0 x terg0da ngn hasutn syaitan...xkan terselamat ~~
    xpe wanieyh...aq s0kong k0 dri blakang...jgn dgar mnde lagh0 uh...2 salh satu agenda syaitan uh..skang nieyh blaja je dulu..smpai mse jodoh mu akn dtg sndiri di dpn rumah..tunggu t0k meminang kwn s0lehah aq nieyh..2 cre yg lebeyh baik kan..barakallahufik..sem0ga dirhmati allah..~

    ReplyDelete
  4. ya allah, moga Allah s.w.t yang maha kuasa dpt memmbri peluang kemaafan pada diri kita sebagai hambanya dan moga kita memperoleh cinta halal yg diidamkan ,insyallah,amin

    ReplyDelete
  5. ya allah, moga Allah s.w.t yang maha kuasa dpt memmbri peluang kemaafan pada diri kita sebagai hambanya dan moga kita memperoleh cinta halal yg diidamkan ,insyallah,amin

    ReplyDelete
  6. moga kita memperoleh cinta halal yg diidamkan,insyallah~

    ReplyDelete
  7. Biar jual mahal.. sbb diri kita memang mahal.. respek dgn sis.. :)

    ReplyDelete