Window Shopping Tyme !!

September 30, 2012

Ahad , 30 / 09 / 2012
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم




Semalam ( sabtu , 29 / 09 )

Wani pergi taiping , yang betul-2 taiping wani nak pergi :) . Sebelum nie pun wani ada jugak pergi taiping dan nak baca entry ye ( sini ) . Sonok sangat gi taiping semalam walaupun tak beli pape . Bukan tak nak beli , keinginan nak beli tu memang ada tapi entah kenpa tangan nie berat nak kuarkan duit dari poket * jimat duit , no say kedekut ! :D

Wani pergi taiping semalam , naik kete kawan dan kawan tu la yang bawa sebab dia telah mengofferkan dirinya untuk bawa wani dengan kawan-II pergi jalan-2 taiping . Wani pergi 4 orang + yang membawa tu :D . Kawan A + Kawan B + Kawan C .

Mula-II kami pergi kedai popular , saja je nak pergi , ingatkan bolehlah beli pape , tapi tak beli pape pun sebab buku yang wani inginkan tak ada walaupun dah round kedai tu 2-3 kali , hihi . Jadi wani tengok-2 ja apa yang ada dalam kedai popular tu dan kuar dengan tangan kosong , tanpa membayar di kaunter , hihi .

Lepas tu , kami pergi tesco dan taiping sentral , tesco dengn taiping sentral kan berjiranan , klau tak pergi taiping sentral nanti taiping sentral tu merajuk :D . Kami pergi tesco , parking kereta dan solat asar , lpas tu baru pergi taiping sentral .

Taiping sentral ?? Ah ! nielah yang wani nak pergi sebenarnya bila sampai at taiping , hehe *macam dekat kL ta ad je . Bukan tak ad , ada ja , bnyak . Tapi ibuayah tak akan bagi wani pergi hatta dengan kawan-2 pun . Nie bukan ambik kesempatan , nie ambik peluang , hehehe .

Kebetulan , masa kami sampai at taiping sentral tu ada pesta buku , tapi sama jugak , wani tak beli pape pun . Pesta buku kecil kecilan saja tak macam pesta buku PWTC :D , dah tengok-II sume buku yang ada , kami pun naik ke tingkat seterusnya .

Wah !! tu mungkin bahagian telefon kut , sebab macam-II kedai ( corner ) telefon ada , bukan telefon je , kedai baju ( butik ) pun ada , tapi wani rasa setiap tingkat ada kedai baju . Wani dengn kawn A pun jalan-II cuci mata tengok enset at situ , yang agi 2 orang pergi kedai mana ntah , tak tahu . Lpas uh , kami beli air dan naik ke tingkat yang seterusnya , tingkat 3 rasanya .

Dekat tingkat tu , ada playground rasanya , tapi kecik je . Dekat bahagian uh , wani beli buku muslim team , lpas beli buku tu , tak tahu nak pergi , wani dengn kawan A pun tunggu kawan wani B + C yang msuk kedai living cabin . Wani pun tak tahu dyorang cari apa dalam kedai uh . Lpas dyorang dah kuar dari kedai tu , kitaorang pun naik ke tingkat seterusnya , kalau tadi 3 nie mstilah 4 , hehe .

Tingkat last , ada wayang tapi tak pi la , mase tu dah pkul berape nak msuk lagipun tak terniat nak tengok wayang pun . Depan kaunter tiket tu , wani nampak kedai komputer serta merta teringat nak beli pendrive . Wani pun masuk jela kedai tu tapi wani tak bgthu kawan A , B , C . Bukan tak nak bgthu , ingatkan  nak masuk kejap je tengok pendrive tapi tengok-II dyorg pun dah msuk *risau ak la tu :D . Kuar dari kedai tu , kami pun turun , masing-II perut dah lapar .

Tiba dekat tingkat 3 , kawan B + C nak singgah kedai kids station *mungkin tdi tak nmpak kut , hehe . Wani pun ikut jela . Tengok-II kawan A dah turun sorang-II sambil menikmati aiskrim dy tu , haha . Terlalu menikmati hinggakan tak sedar yang belakang dy tak ada orang :D , wani pun tunggulah dia turun dari lif dan tunggu dy pandang atas , bila dy pandang wani , wani pun buatlah isyarat yang ktorang nak singgah kedai tu . Dy pun naik balik , dekat tempat yang wani tngu dy tu ada mesin penimbang berat :D wani nak timbg berat wani tapi tak ada duit syiling , kawan A nie ad duit syiling , jadi guna duit dy la , hihi . Berat wani !? lalalala :D . Lpas dah timbg berat , wani dengn kawan A jalan-II tengok kedai perak yang ada at tepi mesin timbg berat tu . Lpas tu , baru masuk kedai yang kawan B + C masuk tadi . Wani masuk kejap je lpas tu wani kuar , wani tak bgthu pun kawan A , B , C yang wani nak kuar dari kedai tu . Wani main kuar ja , hehe . Wani pun jalan-II la tengok-II kedai yang ad at situ , tapi tu la kebnyakkan ye bnyak kedai baju dan boleh dikatakan sume ye berjenama . Tengah ak jalan , tengok-II at belakang wani ada kawan A , haha . Dah jalan 1 tingkat tu kami pun turun tapi sebelum tu kawan B + C nie dah turun dlu , dyorang tngu at tempat pesta buku yang mula-II kami msuk tadi .

Bila dah sume ada at bawah , kami pun kuar pergi makan . Mula-II makan tutti frutti *wani tak pernah makan dan semalam first time . Erm , rasa aiskrim tu , lalalala , sapa dah makan tahu lah , mungkin sedap kut , hehe . Mahal ?? haha , adalah dalam RM 17 cam tu ja . 1 cup tu kami share 3 orang .

Lpas dah makan , kami pergi solat maghrib dekat masjid yang berdekatan . Ada sorang kawan wani nie nak makan domino pizza , jadi kami pun pergilah domino pizza yang depan taiping sentral tu . Lpas makan , kami pun balik . Eh ! belum balik kolej lagi , hahaha . Wani rasa macam jalan sakan pulak hari tu walaupun tak beli pape :D

Kami pergi singgah pasar malam , tapi wani tak kuar cuma duduk dalam kereta ja , yang kuar kawan A , B , C ja . Lpas tu , antar barang dekat rumah kawan A . Dan barulah kami balik kolej , sampai kolej pun dalam pukul 10.30 malam .


Nota PintuTerima kasih kepada yang membawa kami pergi jalan-II , minta maaf sebab mungkin menyusahkan sikit :D . Erm , tak tahu nak cakap apa tapi memang sonok sangat semalam . Alhamdulillah , ak sampai jugak at sana * bt gaya macm teruja :)





You Might Also Like

0 comments