Jom menabung ^^

January 11, 2013

Jumaat , 11 / 01 / 2013
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم

Salam jumaat . Dah lama wani tak update blog ini , tdi bukak bnyak binatang peliharaan kuar dari tempat menyorok , hehehe . Blog dah lama ditinggalkan , sawang dan habuk pun muncul la :D . 

Wani ucapkan bebanyak terima kasih kepada sesiapa yang follow , komen dan meninggalkn jejak anda di shoutbox . Wani akan jejak korang balik :)

Wani nak ajak korang mengamalkan sesuatu amalan yang baik , iaitu menabung . Dulu masa sek rendah wani suka menabung , tapi pada masa yang sama suka membazir , hehehe . Membazir bukanlah beli benda-ii yang mengarut , membazir wani dulu beli gula-ii ( biaselah budak-ii ) , alat tulis ( asyik hilang je , pemadam dikerat dua dengn kawan :D ) , belanja kawan ( alolo~~ , pemurah ye )  .

Dan sekarang , wani dah masuk kolej , banyak menggunakan duit , jadi wani dan kawan-ii pun cadang ingin mengamalkan semula amalan menabung .

TADAAA !!!
|
|
|
|
V

Lihatlah tabung kitaorang , comelkan ??



Jadi , jom kita amalkan amalan menabung ! Kepada adik-ii yang masih bersekolah , akak galakkan dan menyeru agar korang sume menabung , nanti klau korang tak ada duit , bleylah laburkan duit yang korang kumpul tu dan kekadang korang gi sek , tak yah minta duit dekat mak ayah , pakai duit korang sendiri , berdikari . Dan dari sinilah kita boleh tahu betapa susah dan payahnya ibu ayah cari duit untuk kehidupan anak-ii nya , termasuk ibu ayah wani .

#RinduIbuAyah , tunggu kakak balik ye 18hb nie :))



You Might Also Like

1 comments