Toturial : Install Android Dalam Komputer

May 21, 2013

Selasa , 21 / 05 / 2013
! Assalamualaikum !
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Alhamdulillah , wani masih diberi kesempatan oleh Allah untuk bernafas lagi hari ini dan mudah mudahan panjang umur , aamiin (:

Semalam , wani baru install sesuatu dalam laptop , nak tahu wani install apa ?? Wani install android dalam laptop  . Tak percaya ?? Hu ! kena caya juga sebab wani dah buat dan tak sangka ada software tu . Wani adalah juga dulu tertanya-ii " Tak ada ke software yang boleh install android  " Sebb wani pakai enset biasa je . Alhamdulillah , dunia makin maju dan wani jumpa kemudahan itu . Sesuai bagi yang tak ada henset android macam wani :D

Kalau dah namanya android , korang boleh download apa-ii je bukan setakat Whatsapp , WeChat , Line dan games pun boleh . OoPpSSs ! Maaf , terbebel banyak , hehe . 

01 . Sediakan makanan  depan laptop anda :D *untukmakanketikamenunggu*
02 . Window 7 ke atas 
03 . Install software BlueStacks
04 . Klik pada Download Xp , Vista , Win7
05 . Dah selesai install , pergi dekat GooglePlay ( marketandroid )


06 . Dah cari apa yang korang nak ?? Install aplikasi tersebut . Selesai install pergi ke MyApps untuk tengok aplikasi yang telah korang install .

07 . Kalau nak uninstall , lihat pada gambar bawah nie .


08 . Boleh mulakan guna android laptop anda , kalau WeChat tatapan wajahnya macamnie :


Ini wani pilih dalam bentuk tablet , kalau bentuk default , tatapannya kecik macam dalam telefon . Ikut keselesaan korang . Okey ! Selamat mencuba (:

Toturial ini wani ikut dalam blog INI .


You Might Also Like

4 comments

  1. Wah.. Perkongsian yg bgus.. Blh try nnt.. Tq share.. :-)

    ReplyDelete
  2. thnks but sy tk brjaya try it

    ReplyDelete