Kenapa dengan whatsapp nie ?

January 22, 2015

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Wani tak banyak share story kan dekat sini ? Haa , inshaaAllah , dah ada dekat rumah sem break nie boleh la story-ii dalam blog . Sebelum-ii nie dekat rumah sewa tak ada internet . Nak update dalam phone macam payah sikit . Cuma line dekat rumah sewa wani tu boleh ws je . Nak download video ws pun payah haa , nak cari line .

Okeyylah , berbalik kepada whatsapp . Wani tak tahu kenapa whatsapp wani jadi naik temporarily banner . Ada masa . Bila masa tu dah habis mungkin baru boleh guna balik .

 

Semalaman wani tak guna whatsapp . Try hantar whatsapp guna whatsapp ibu pun ws tu tak sampai . Bila wani off henset pastu on balik , merah tu akan mula dari atas balik . Bila wani uninstall pastu install balik pun sama . Meseg pun tak boleh restore .

Sebelum nie guna whatsapp plus . Whatsapp yang boleh guna macam-ii warna tu , haa . Bagi mencantikkan whatsapp . Dan whatsapp plus tu ada notification siapa yang online . Contoh kalau pakcik online . Naik la dekat conversation whatsapp tu " A . Pakcik Hensem is online " . Pastu setiap conversation boleh pakai wallpaper lain-ii . Lain orang , lain wallpaper . Macam Mr.dimples wani letak wallpaper taman taiping . Tantik kan whatsapp kita , haha .

Tapi semua tinggal kenangan . Takut kerana whtasapp plus detect dekat whatsapp biasa , dan jadi la temporarily tu . Sampaikan Mr.dimples kata wani degil , haha . Dia memang tak bagi pun wani guna whatsapp plus tu macam payah kerana upgrade selalu . Yang menariknya cuma warna-ii je katanya . Takpela , lepas nie tak guna dah whatsapp plus , macam banyak keburukkan je , haha .

Sekarang kena tunggu masa tu habis . Tinggal lagi Sejam je . Bila whatsapp dah elok baru nak tidur . Selamat malam . Opsss ! Hari nie hari lahir kawan sek rendah , haa . Wani tetap ingat dia walaupun dah bertahun tak contact .
|| Selamat Hari Lahir Mohd Fahimi Razuan  . Semoga hidupmu dirahmati Allah dunia dan akhirat . ||
InshaaAllah lepas nie akan rajin-ii update blog dan fanpage :D . Night Heart .



|| Terima kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa'  ||


You Might Also Like

6 comments

  1. Assalamualaikum kwn sebaya. hehehe :) Erm memang sesapeyang download wasap plus akan ada problem macam ni. hehe, So better setia pada yang dulu. Anyway, nice to know u dear ^^

    ReplyDelete
  2. whatsApp pun dh boleh guna kat web dah awak

    ReplyDelete
  3. boleh mcam tu jugak? excited ja dengar boleh tukar2 watsap mcm tu tapi bila bnyak keburukan tu,.. tak jadi lah.. haha mesti stress kan tunggu watsap tu loading? haha

    ReplyDelete
  4. Wani, saya pun kena. Jenuh menunggu. Lagi2, ramai orang whatsapp saya. Terpaksa tunggu 24 hrs ++. Tp, abg saya kata kite kena banned sbb ade org wat report. Ade yg smpai kena 72 hrs. Haa tu xtau lah, abg yg ckp. Hihihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 0oh , yeke ? Sampai hati orang tu ye melaporkan wasap kita , haha . Padahal tak whatsapp dengan sape-ii pun .

      Delete
  5. Baru kene...whatpps ori x best....patot dia kene sedar kenapa whatpps plus ramai yg pakai...puiik la

    ReplyDelete