Senarai Majlis Perkahwinan .

August 30, 2017

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani


Hari ini wani nak share sikit mengenai senarai majlis perkahwinan . Okeyy , selalu yang rajin buat senarai ini adalah perempuan , mungkin sesetengah lelaki ada buat juga . Senarai persiapan majlis perkahwinan ini untuk check perkara perkara yang perlu dilakukan sebelum majlis .

Majlis perkahwinan akan menjadi kenangan yang terindah bagi setiap pengantin , jadi aturcara dan persediaan pengantin hendaklah tersusun atur . Elakkan daripada buat sesuatu perkara itu last minit .

Bagi pasangan yang ikatan tunangan setahun mungkin boleh mula sikit sikit untuk survey , senarai jemputan , dan beli barang hantaran sebulan satu . Bergantung kepada individu tersebut . Macam wani , dalam sehari akan cari semua barang hantaran yang semampu boleh dalam satu mall , hehe .

Okeyy , dibawah adalah senarai persiapan majlis perkahwinan .


Dalam senarai diatas , ada wani ambil sedikit dari google , ada yang dari senarai simpanan wani sendiri . Bagi wani semua dah complete , kalau ada tertinggal lagi boleh tambah bawah senarai Tempahan Makanan Sampingan .

Selalunya dalam sebuah catering itu dah sediakan makanan sampingan seperti kuih , bahulu atau cendol . Nak lebih jimat jika sesuatu itu boleh buat dengan hasil tangan sendiri seperti photobooth , guestbook , kad kahwin ( cetak hantar kedai ) dan gubah hantaran . Mana yang rasa dalam list tu tak patut atau ada pembaziran boleh abaikan 😊 .

Diizinkan ambik gambar dekat atas kemudian boleh print , kotak kecil sebelah itu terpulang sama ada nak tick atau nak letak harga . Atas diri sendiri . Maaf susunan senarai itu agak terabur juga 😂 sebab taip yang apa ingat dan jumpa je .

Mohon maaf salah silap , jumpa next entry , InshaaAllah 😄


|| Terima Kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa' ||




You Might Also Like

4 comments

  1. Makanan sampingan boleh buat puding n sediakan gula gula for kids ..

    ReplyDelete
  2. Senarai ni wajib ada. Sebagai guideline untuk bakal pengantin. Apa-apa pun biarlah bersederhana dan ikut kemampuan kita

    ReplyDelete
  3. Bagus ada checklist supaya takdeyang tertinggal

    ReplyDelete
  4. salam kenal wani!!

    betul!nak lagi jimat mana yang bole buat sendiri buat je. lagi puas hati sebenarnya..

    ReplyDelete