Tutorial : Tambah Widget Followers

August 14, 2017

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani






Tak tahu la nak kata ini tutorial atau bukan . Tapi wani cuba tolong mana yang mampu ye . 

Okeyy ! Sebelum nie wani punya kotak followers hilang taw . Boleh rujuk entry INI . Sebab itu wani tukar template baru ini nak cuba . Bila dah tukar template baru ini , widget followers tu baru keluar . Wani pun tak pasti apa masalah widget followers dekat template lama tu .

Untuk template baru ini , widget followers keluar macam biasa . Cuma beberapa hari lepas tak tahu la wani usik apa 😅 hehehe . Widget followers itu hilang . Nasib ada seorang blogger ini tegur dekat shoutbox . Masa itu baru sedar widget followers lupa letak , hehehe .

Okeyy untuk widget followers ini , mungkin sis shida boleh cuba . Kalau tak jadi juga boleh cuba tanya dengan sis Mai .

01 . Dashboard > Layout > Add Gadget

02 . Klik More Gadgets , then scroll sampai jumpa Followers . Klik dekat button +

Akan keluar macam ini , title boleh tukar ikut kesukaan anda .


03 . Klik Save . Done !


Boleh cuba dulu tutorial diatas , kalau menjadi alhamdulillah . Tak jadi mungkin ada masalah lain . Bi iznillah , mampu tolong mana yang mampu saja (:

InshaaAllah , jumpa next post . Daaaa .


|| Terima Kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa' ||



You Might Also Like

2 comments

  1. wahhh terima kasih sangat sis wani for this entry :D :D nanti saya cuba ye hehe

    ReplyDelete
  2. terima kasih untuk entri bermanfaat ni dik !!! nanti akak try..

    ReplyDelete