URL Changed .

August 06, 2017

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Alhamdulillah , berkesempatan update blog . Perasaan nak update blog tu selalu ada , tapi biasalah kekangan masa yang membuatkan ia tak jadi kenyataan . Malam malam cuti baru berpeluang nak update sesuatu .

URL Changed ? Yes !!

Alhamdulillah , dapat merasa domain sendiri . Sesuatu yang nak daripada dulu lagi , tapi asyik tangguh + tak tahu nak buat macam mana :D

Satu hari tergerak hati nak tanya dekat beberapa blogger , terima kasih shahirah dan Along Misuari . Daripada mereka sedikit sebanyak tahu dah macam mana nak dapatkan domain sendiri .

Dulu ingat domain nie free taw , hahaha . Rupanya berbayar , kena renew setelah setahun digunakan .

Mungkin ada beberapa syarikat yang menawarkan perkhidmatan domain . Setelah wani survey , wani pilih NetKL untuk buat domain wani .


Harga domain RM 45 , servise mereka RM 10 . Untuk tahun depan akan datang wani kena bayar RM 45 sahaja , dan tahun seterusnya . Wani contact dengan staf NetKL di Facebook mereka .

Bila dah ada domain sendiri ini , rasa seronok je nak buka blog hari hari , klik link sendiri hari hari , hahahaha . Okeyy ! stop . Semoga tak agar tak berlarutan :D

Semoga domain sendiri ini dapat bertahan dengan lama , inshaaAllah . Bila dah ada domain baru ini harapnya dapatlah update blog selalu , tak selalu sekurangnya sehari satu post (:

Sesiapa nak buat domain sendiri , boleh buat perkhidmatan domain dekat NetKL

Selamat Berblogging 🎈



|| Terima Kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa' ||




You Might Also Like

5 comments

  1. Congrats wani...
    Hope dpt ikut jejak langkah wani cepat2...

    ReplyDelete
  2. semoga terus maju dalam dunia blogging :)

    ReplyDelete
  3. Tahniah wani! Mesti seronok dah ada domain baru kan..hihi

    Singgah...http://www.hakimramli.com

    ReplyDelete
  4. tahniah Wani. Sis paham perasaan tu camana :D

    ReplyDelete