Cara Membeli Di Laman Web Watsons .

October 04, 2017

|| Assalamualaikum ||
بسم الله الرحمن الرحيم
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani

Related image


Cara Membeli Di Laman Web Watsons | Tak lama bulan lalu , wani ada update beli barang online dekat watsons ( SINI ) . Ada satu barang itu , dah hampir nak habis . Banyak kali plan nak pergi rawang tapi tak pergi pun , hehehe . Jadi , jawapan nya beli online sahaja . Tak ada masa lagi nak pergi ke rawang lepas habis kenduri kahwin hari itu .

Hari ini , baru terperasan ada satu email pada awal october hari itu . Seseorang menanyakan dekat wani macam mana nak beli online dekat watsons ? Jadi kebetulan wani memang nak beli barang dekat watsons , wani beritahu sekali macam mana nak beli belah di online watsons 😊 .

Mula mula masuk laman web watsons . Kemudian cari keyword produk dekat kotak search , contoh " Himalaya " . Akan keluar banyak produk himalaya , jadi klik pada gambar produk yang anda nak .


Teruskan pembelian dengan klik dekat button " Add To Basket " , bila dah klik , barangan tersebut dah ada dalam bakul termasuk freegift yang watsons nak bagi .

Dah selesai pembelian , anda boleh terus klik pada button " Checkout " dekat gambar bakul belah kanan itu .


Boleh check barangan yang anda beli , dah berpuas hati dengan barangan yang anda nak beli , tandakan tick dalam kotak kecil dekat bawah itu . Seterusnya klik button " Checkout " .

Akan keluar detail nama , no tel dan alamat untuk dihantar . Kena tengok baik baik alamat itu , risau salah taip alamat , hehehe . 


Anda juga boleh pergi pickup sendiri dekat store watsons yang terdekat . Kena tick dekat " Click & Collect at Watsons Store " . Itu kalau nak beli online tapi ambil barang dekat watsons yang terdekat .
Dah selesai perhatikan nama , no. tel dan alamat boleh terus klik button " Next " untuk buat pembayaran .


Buat pembayaran melalui kad VISA / MasterCard / Direct Debit untuk pembelian kali pertama untuk masukkan details kad bagi pemotongan terus ke akaun bank anda . Kemudian klik button " Next " untuk isi details kad bank anda .

Untuk pembelian kali kedua dan seterusnya , perlu tick pada " Your Cards " bukan " VISA / MasterCard / Direct Debit " .


Haaa , inilah ruang untuk anda isi details kad bank anda . Isi semua maklumat yang ada pada kad bank anda .
Cardholder Name - Isi nama yang anda .
Card Number - Nombor yang ada dekat depan kad bank .
Expiration Date - Ada dekat bawah kad anda ( 08/23 )
CW - Adalah tiga digit yang ada di belakang kad bank anda ( 673 )

Kemudian tandakan tick di " I agree " itu , kemudian klik button " Submit Payment " . Automatik , ia akan pergi ke laman web bank anda .


Bila dah masuk laman web bank anda , isi pin atau security code yang anda akan dapat di telefon anda . Bila dah masukkan no tersebut untuk pengesahan , tunggu sehingga ia akan kembali ke laman web watsons .

Taaadaaaa !! Anda telah berjaya beli barangan di laman web watsons . Tinggal tunggu abang posmen untuk hantar barangan tersebut kepada anda 😄😊 .


Harga yang anda bayar termasuk harga postage dan GST . Anda juga boleh check sama ada barang tersebut dah bergerak hantar atau belum . Cuma log in sahaja akaun watsons anda , akan keluar invoice pembelian anda .

Apa apa pun sebelum mulakan pembelian , anda sign up dahulu akaun watsons anda untuk memudahkan pembelian . Akan datang boleh beli belah di watsons lagi cuma log in sahaja akaun tersebut 😊

Alhamdulillah , selesai . Anda boleh beli barangan secara online di watsons sekarang , hehehe . Minta maaf sekiranya ada kekurangan dalam post ini , atau pertanyaan boleh ke email wani 😊




|| Terima Kasih , Fi Hifzillah . Ilal LiQa' ||



You Might Also Like

3 comments

  1. New Giveaway lets start! Jom join :)
    https://intansaffyna.blogspot.my/2017/10/giveaway-besar-besaran-by-intan-saffyna.html

    ReplyDelete
  2. wahh baru tahu boleh shopping online dekat watson. mudahnya sekarang,.
    Uyul Rosli | AFBdotmy & JDTBlogger

    ReplyDelete
  3. betul-betul senang ada online skrg ni. saya pun suka.

    ReplyDelete